ykstytaytaölaöfkpssdgsüniversiteler
DOLAR
26,5335
EURO
28,6126
ALTIN
1.633,05
BIST
7.716,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Açık
32°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C

Açık öğretim ortaokul kaç yılda biter?

Açık öğretim ortaokul kaç yılda biter?
29/03/2023 16:00
93
A+
A-

Açık Öğretim Ortaokulu´na kayıt yaptıran öğrencilerin intibakları, getirdikleri öğrenim belgelerine göre Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Sitemi üzerinden yapılır. Bu intibaklara göre öğrencilerin sınıf ve dersleri belirlenir. Sınıf ve ders ataması belirlenen öğrenciler dönem sınavlarına katılır. Dönem sınavları sonucunda Açık Öğretim Ortaokulu´nda sorumlu olunan sınıf/sınıflara ait ders/derslerden başarılı olunması durumunda öğrenci mezun olur. Öğrencinin kaç dönem sınava gireceği getirdiği öğrenim belgesine göre belirlenir.

Buna göre Açık Öğretim Ortaokulu´na, 5. Sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 4 dönem sonunda (yaklaşık 1,5 yılda) 6. sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 3 dönem sonunda (yaklaşık 1 yılda) 7. sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 2 dönem sonunda (yaklaşık 8 ayda) 8. Sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 1 dönem sonunda (yaklaşık 4 ayda) mezun olabilir.

Açık Öğretim Ortaokulu´nda her dönem sınav sonucunda alınan puan o döneme ait “Yıl Sonu Başarı Puanı” olarak hesaplanır. Dönem sonunda öğrenci iki şekilde sınıf geçer veya mezun olur. Öğrenim belgesine göre, başarısız ders/dersleri Açık Öğretim Ortaokulunda okutulmayan ancak okula ait tüm dersleri başarmış olanların kaydı kabul edilir. Bu durumdaki öğrenciler sınavlara katılmaz, kayıt döneminin sonunda yapılan sınavlarda mezun olanlarla birlikte mezun edilir.

Doğrudan Geçme:

Dönem sınavlarında bulunduğu sınıfa ait bütün derslerden 45 ve üzeri alarak başarılı olan öğrenciler bir üst sınıfa geçmeye veya mezun olmaya hak kazanırlar.

 

Ortalama İle Geçme:

Sınıfın bütün derslerinin sınavlarına girmiş olmak ve aralarında Türkçe dersi bulunmamak ve derslerin başarı puanlarının aritmetik ortalaması en az 45 puan olmak kaydıyla en fazla iki başarısız dersi olanlar, doğrudan sınıf geçerler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.